dorpshuis

Hallo allemaal,

Even een update over het boek Ben, zoals ik het boek kortheidshalve zal blijven noemen. De titel Komt een man bij de dokter heeft trouwens geen stof doen opwaaien.

Het was een mooie dag, die van de boekpresentatie, 14 oktober jl. Tot mijn verbazing stond er die zaterdag een grote foto van Ben en mij op de voorpagina van het Leidsch Dagblad en het interview over het boek in het regiokatern. Zoveel belangstellenden tijdens de onthulling van de titel. Er zijn die dag wel 100 boeken afgehaald. Van 11.00 tot 16.00 uur heb ik achter elkaar staan signeren en daarna druppelden nog kopers binnen. Veel familie, vrienden/kennissen kwamen langs, soms van ver. Dat deed onze kinderen en mij veel.

In de weken erna ben ik de resterende boeken zoveel mogelijk persoonlijk gaan bezorgen om bezorgkosten te besparen en heb ik hele mooie gesprekken gevoerd, aan de deur of binnen bij een kop thee.  

Dankzij de geweldige voorverkoop van 209 boeken kon ik veel meer boeken bestellen dan verwacht en dat zorgde voor lage drukkosten. Na 14 oktober heb ik het boek Ben verkocht tijdens signeersessies, vooral in de week van het Glazen Huis/Serious Request, dat ook in het teken van ALS stond. Zomaar wat reacties:

Goed boek, zeiden best veel mensen, langs mijn signeertafel lopend, met een knik naar mijn boek, haha.

Kén je dat boek niet? hoorde ik iemand verbaasd vragen aan degene die naast haar liep, naar mijn boek wijzend.

Hebt u dat boek zélf geschreven? werd me ook gevraagd als ze cover omdraaiden en achterop een bekend gezicht zagen.

Nog steeds ontvang ik roerende reacties, waarbij de woorden indringend en indrukwekkend veel voorkomen.

Afgelopen vrijdag, 9 februari, zou Ben jarig geweest zijn en dat leek me een mooi moment om een tussentijdse balans op te maken. Er zijn meer dan 300 boeken verkocht en mede dankzij de gulle extra gaven van iedereen kan ik nu al € 3.003,35 overmaken naar de Stichting ALS Nederland.

Dit had ik jullie willen laten weten op Valentijnsdag, gisteren. Maar mijn provider blokkeerde me: ik verstuurde te veel mails. Dan maar een dagje later …

Als alle boeken verkocht zijn, zal ik de resterende opbrengst geruisloos schenken aan de Stichting ALS.

Veel dank aan jullie allemaal.

Big hug,

Saskia